Starters Class Leiderschap in Teams 10 en 11 december 2018Tweedaagse op 10 en 11 december 2018


Speciaal voor professionals die nog niet veel ervaring hebben in het werken met en in groepen en teams organiseer ik een Starters Class Leiderschap in Teams.
Masterclasses kunnen daarna altijd nog…


Inhoud
Je maakt op dit moment deel uit van verschillende groepen. Professioneel en prive. Weet jij van hoeveel groepen jij deel uitmaakt? Weet jij precies welke rol taak en positie je daarin hebt? Wat zijn de criteria voor een groep en wanneer wordt een groep een team? Hoe ‘werkt’ een groep als systeem eigenlijk? Wat zijn de dynamieken en hoe ontrafel je die?
Hoe werkt een groep als je specifieker kijkt naar onderlinge verhoudingen en samenwerking? Waarom werkt het voor iedereen anders en hoe krijg je zicht op die verschillen?
Groepen zijn een boeiend (studie) fenomeen als het gaat om de antwoorden. Leren over samenwerking, leren over communicatie en interacties en hoe jij daarin vorm geeft.

Je gaat het allemaal leren in deze Starters Class.

Doelgroep

Deze Starters Class is speciaal gemaakt voor professionals die meer willen leren over hun eigen teamdynamieken. Dat kan zijn vanuit een (nieuwe) leidinggevende rol, maar ook als deelnemer in een groep of team en je interesse hebt om je daarin te verdiepen.  Je ontwikkelt in deze twee dagen een eigen leerlijn die je na de class kunt voortzetten.
 

Aanpak en Werkwijze

Ons werkveld is de eigen groep en de groep(en) in jouw professionele omgeving. We verkennen jouw leiderschap en lidmaatschap. Je gaat vanuit jouw werkveld jezelf verkennen, zowel als leider en lid van de groep door middel van vragen, opdrachten en oefeningen.
Je leert te werken vanuit de verschillende groepsfasen en de dilemma’s daarbij. Je gaat zien dat jouw leider -en lidmaatschap werkt op verschillende niveaus en dimensies.
Onder begeleiding van de ervaren teamcoach, opleider voor teamcoaches en groepsdynamica specialist Norbert Overvelde van 3DMens Opleidingen ga je dat ontdekken.


Met het inbrengen van jouw eigen leervragen begint het proces. Daarin gebruikt 3DMens afwisselend korte theorie en achtergronden, vooral praktische oefening en reflectiemomenten. Binnen die afwisseling is er op een ervaringsgerichte manier ruimte voor jouw vragen. 

Onderwerpen

Tijdens de tweedaagse staan we stil bij verschillende team dynamische onderwerpen die jouw leiderschap in beeld brengen en waar je stappen kunt maken: oa. de IK JIJ WIJ cirkel, de groepstaak, het geweten van de groep, de invloed van weerstand, omgaan met verschillen, de werking van macht, de gezondheid van een groep en de spiegelende IK.


Data

Deze tweedaagse vindt plaats op 10 en 11 december 2018.
We werken op dag 1 van 10.00 uur tot ca. 18.00 uur. Daarna dineren we samen. Einde ca. 20.00 uur. Op dag 2 werken we van 08.45 uur tot 15.30 uur.

Locatie
De locatie is een plek die rust en natuur biedt in Midden Nederland. Als het weer het toelaat zullen ook opdrachten buiten plaatsvinden. Het programma biedt ruimte om van de prachtige omgeving te genieten.

Investering
Je investering is € 585,- (prijs is incl. 2 x lunch, 1 x diner, koffie, thee, fris en materialen tijdens de training en excl. BTW, consumpties bij het diner zijn voor eigen rekening).
Je kunt kiezen voor een overnachting in het hotel met ontbijt (€ 90,- los bijboeken* en aangeven via inschrijfformulier)
* vol is vol

Inschrijven kan tot en met 16 november 2018 via deze link >> INSCHRIJVEN.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten