Workshop Doorbreek de Dramadriehoek 25 en 26 juni 2019
Tweedaagse
Doorbreek de Dramadriehoek


Inhoud

Het komt vaak voor in de praktijk: mensen voelen kleine irritaties en binnen de kortste keren ontstaat er onderstroom en uiteindelijk een conflict op het werk. Wat het veroorzaakte? Dat blijkt vaak lastig te achterhalen. In deze training leer je zulke drama’s al vroeg te herkennen en het patroon te duiden of te doorbreken. We werken volgens de Dramadriehoek; een model uit de Transactionele Analyse. Bij deze vorm van analyse kijken we vooral naar communicatie-vormen en gedrag. 

Werkwijze

Tijdens de workshop leer je hoe drama’s ontstaan en wat de achtergrond ervan is. Een Dramadriehoek ontstaat als mensen op een bepaalde manier met elkaar omgaan en onbewust een bepaalde rol spelen. Bedoelingen of motieven worden niet gelijk opgemerkt. Er treedt energie verlies op en de professionele relatie vervormt. De ‘zegelkaart’ die je spaart leg ik je uit vanuit de Transactionele Analyse en hoe je een vervelende ‘payoff’ kunt voorkomen.
Er zijn drie verschillende rollen te onderscheiden: de Aanklager, de Redder en het Slachtoffer. Deze rollen sluiten onbewust aan op een ander en samen vormen ze een Spelpatroon. Je krijgt tijdens de workshop inzicht hoe dat Spelpatroon werkt en hoe de driehoek in jouw eigen werkpraktijk kan bestaan. Hoe je dat doorbreekt door gebruik te maken van de 3D-Driehoek leer je in de tweedaagse.

Doelgroep


De tweedaagse is geschikt voor iedereen die interesse heeft om zich nader te ontwikkelen in vraagstukken bij samenwerken. Deelnemers komen uit alle lagen van organisaties en de achtergronden zijn even divers als de beroepen. Eerder deden oa. professionals mee uit de zorg, overheid, rechtspraak, consultancy, logistiek, farma en onderwijs. De diversiteit in achtergronden laat zien dat de Dramadriehoek overal voorkomt. 

Aanpak en Werkwijze

De Dramadriehoek wordt gebruikt als methode om te kijken naar samenwerkingsvragen. Het werkveld dat je meeneemt uit jouw praktijk gebruiken we in de aanpak. We maken gebruik van de dynamiek in het eigen groep proces. De werkwijze is praktisch en gericht op de ervaring met leren over jezelf. 

Onder begeleiding van Norbert Overvelde van 3DMens Opleidingen ga je aan de slag met jouw Drama en hoe je eruit komt.

Met het inbrengen van jouw eigen leervragen begint het proces. Daarin gebruikt 3DMens veel oefening in verschillende originele werkvormen uit de Transactionele Analyse en reflectiemomenten. 

Onderwerpen


Tijdens de tweedaagse staan we stil bij de rollen van Aanklager, Redder en Slachtoffer in taal en houding en kijken dieper naar de achtergronden en patronen. Je onderzoekt in de drie dimensies - IK, JIJ en WIJ van 3DMens - naar de keuzes die je maakt en leert met welke interventies je op een gezonde manier de patronen doorbreekt. Je gaat leren over Zegelkaart, Spel, Script, Strooks, Ego rollen en leert op een praktische wijze jouw mogelijkheden te verruimen. Belangrijk: De Dramadriehoek is omkeerbaar, dat ga je met name leren. 

Data

Deze tweedaagse vindt plaats op 25 en 26 juni 2019. We werken op dag 1 van 10.00 uur tot ca. 18.00 uur. Tussen 18.00 en 20.30 dineren we samen. Op dag 2 werken we van 08.45 uur tot 15.30 uur.

Locatie

De locatie is De Hoorneboeg, een bijzondere buitenplaats in het bos en aan de rand van de hei bij Hilversum. Als het weer het toelaat zullen ook opdrachten buiten plaatsvinden. Het programma biedt ruimte om van de prachtige omgeving te genieten.

Investering

Je investering is € 585,- (prijs is incl. 2 x lunch, 1 x diner, koffie, thee en materialen tijdens de training en excl. BTW, losse consumpties zijn voor eigen rekening).

Je kunt kiezen voor een overnachting met ontbijt (ca. € 95,-* los bijboeken en aangeven via inschrijfformulier). 
Je ontvangt € 40,- korting als je met twee personen tegelijk inschrijft. 

Inschrijven kan tot en met 28 mei 2019 . Klik hier 


Vragen


Heb je nog vragen, dan kun je altijd reageren naar info@3dmens.nl. Of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Liever bellen? Bel dan met 06 1 49 29 753.
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten