Workshop Doorbreek de Dramadriehoek 8 februari 2018


Soms lopen gesprekken niet lekker. Niet zoals je wilt. Je loopt patronen waaruit jij of anderen niet lijken te kunnen ontsnappen…Je voelt weerstand of onmacht. Je merkt dat je gaat overtuigen of juist niets meer doet. Het kost je energie…

Dat kan anders! Hoe doorbreek je die patronen?

Zit je in de Drama Driehoek? En hoe kom je daaruit? Met een helder kader vanuit de psychologie krijg je in deze workshop inzicht in hoe je de weerstand kunt gebruiken om beweging te krijgen. Je leert gebruik te maken van de 3D Driehoek en hoe je die in je samenwerking kunt inzetten: met een kleine beweging een groot effect.INHOUD

De Drama Driehoek komt uit de Transactionele Analyse. Op deze dag workshop introduceer ik hoe dit werkt en wat de achtergrond is van het mechanisme van de Driehoek. Je krijgt direct zicht op je eigen patronen die maken dat je bepaalde 'rollen' kiest. Vanuit je eigen werkpraktijk ga je aan de slag om te ontdekken wat de kwaliteiten zijn die je in die driehoek tegenkomt. Je gaat zien wat de betekenis ervan is en vooral hoe je 'eruit' kunt komen door gebruik te maken van de 3D Driehoek.


Op deze dag leg je de basis om de Drama Driehoek te doorgronden en te herkennen in je werk. Na deze introductie kun je kiezen uit een eventueel vervolg waarbij je letterlijk en figuurlijk de patronen leert om 'eruit' te komen. Je gaat het wonderlijke mechanisme zien en wat erachter schuil gaat. Je gaat een stapje verder, waardoor je de driehoek gaat doorbreken. Dit gaat je helpen bij je eigen ont…wikkeling en geeft een communicatieve voorsprong in je werk.

  

DOEL en DOELGROEP

Ben je in je werk veel in (advies) gesprekken, waarbij je soms merkt dat het niet werkt of lastig is om situaties te doorbreken? Herken je dan de mechanismen van macht en onmacht? Merk je irritaties, negatieve opwinding op? Als het gaat 'sluimeren' kun je er wat aan doen.
Wil je meer leren over jezelf in die dynamiek en wil je je eigen inzicht beter benutten? Met deze workshop blijf je dezelfde persoon, maar je gaat anders naar jezelf en anderen kijken in de interactie. De workshop is bedoeld voor professionals in advies, training en/of leidinggevende functies (HR, consultancy, sales, onderwijs/opleidingen).


DATA, LOCATIE EN WERKTIJDEN

Donderdag 8 februari 2018 (inschrijven voor vrijdag 5 januari 2018)

Locatie Antoniahoeve Houten/Schalkwijk.

Inloop vanaf 08.45 uur en aanvang 09.15 uur en duurt tot uiterlijk 17.00 uur.


INVESTERING

€165,- incl. koffie, thee, lunch en excl. BTW.
Na inschrijving ontvang je een bevestiging met alle relevante (voor) informatie.


Inschrijven d.m.v. inschrijfformulier (
hier) of vraag het deelnameformulier aan via info@3dmens.nl.
Let op het aantal plaatsen voor deze workshop is beperkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen