Opleiding Coachend Werken Start op 27 en 28 september 2018

Coachend Werken

Opleiding start 27 en 28 september 2018

Ben je in jouw professionele rol sterk betrokken bij de ontwikkeling van mensen? 

Je collega's helpen bij hun ontwikkeling begint bij...jezelf. Speel jij in jouw professionele rol wel eens met de gedachte om mensen te (willen) coachen in hun werk. Welke vraag speelt daarbij voor jou?
Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die beter wil leren begrijpen hoe gedrag bij mensen werkt als het gaat om het halen van resultaten in werk. De opleiding is een ontdekkingsreis langs de 3DMens principes van coachen en samen werken naar resultaat.

Inhoud


Deze opleiding bestaat uit vier delen. Deel 1, 2 en 3 bestaan uit twee aaneengesloten dagen. Daarna volgt Deel 4 met een losse dag.

In Deel 1 ga je in op de eerste dimensie: de IK, jouw rol en situaties waarin je coachend werken wilt toepassen. Je leert te zien welke patronen vitaal werken of niet. Je past direct enkele coachprincipes toe op jezelf, zodat je weet hoe het werkt bij anderen. in Deel 1 heb je een stevig vertrekpunt om coachend te werken. In de weken na deel 1 kun je in je eigen werkpraktijk met meer aandacht werken aan je eigen thema’s.

Deel 2 gaat over de tweede dimensie: de JIJ en de verbinding die je maakt met anderen. Doordat je het proces (her)kent is het toe te passen bij anderen. Je leert technieken die verder doorwerken en anderen in beweging zet. Je kunt dat experimenteren in de weken na dit deel. 

  In Deel 3 wordt de derde dimensie – de WIJ, het samen - uitgewerkt. Synergie is een staat van zijn die iedereen wil bereiken, maar daar is wel wat voor nodig. Je krijgt dat inzicht in deel 3 met onthullende oefeningen en verdiepende kennis over hoe samen in beweging te komen. Resultaten worden op een andere manier gehaald en dat merk je in de derde dimensie. Tussen deel 3 en deel 4 doe je nog meer werkervaring op met coachend werken.

In deel 4 volgt een terugblik op jouw proces met reflectie en vooruitblik op jouw stijl. Samen met de anderen geven we op een creatieve manier vorm aan de afsluiting van de reis. De cursus sluit je af met een aantal professionele vaardigheden die je weet te gebruiken in je eigen stijl met Coachend Werken. Je ontvangt het Certificaat van deelname.Reacties

Deze opleiding geeft je de opstap in de wereld van coaching en professionele begeleiding. Eerdere deelnemers waarderen de unieke opzet en vooral praktische aanpak. Quotes van deelnemers:
"Mooi hoe je de cursus vanaf het begin al vorm geeft. Als trainer/coach ben ik altijd kritisch. Ik heb nu geleerd waar het vandaan komt en hoe dat bij mij en anderen doorwerkt in mijn professionaliteit. Het coachend werken is wennen, maar geeft een ongelofelijke verrijking. 3Dkijken bij Norbert is mooiste leerervaring van de afgelopen tijd."
"Het is echt een opleiding die beweging brengt. Norbert toont je de vele deuren die opengaan als je coacht en laat je ervaren hoe coachend werken daadwerkelijk werkt. Zeer bruikbaar!”

"Norbert vind ik een prettig mens die anderen in hun waarde laat. Daarnaast is het een man met veel kennis die hij op een enthousiaste manier over weet te brengen, bevlogen en eerlijk".

"Fijn dat er een mogelijkheid was om intake te doen voor deze cursus. Ik wist wat me te wachten stond...Het is mij dubbel en dwars waard geweest".

"De opleiding is zo mooi omdat de theorie aan de praktijk wordt gekoppeld en je echt naar jezelf gaat kijken hoe je bepaalde dingen doet in het dagelijks leven. Regelmatig ook best confronterend, maar wel op een manier waar je mee verder kunt. Dit is écht een opleiding die mij in beweging heeft gebracht..., dat doe ik nu ook bij anderen…".

"Ik wist niet dat er zoveel meer was te ontdekken in mijn communicatie. Ik heb geleerd dat nu beter in te zetten. De Coach (Norbert) liet mij op een prettige manier mijn stijl zien, confronterend en scherp en toch ook met humor en een dosis zelfrelativering”.

“Nu snap ik wat weerstand echt is. Je hebt mij geleerd vanuit de drie dimensies van het coachend werken leren kijken. Die 3D Bril past me wel…zeker handig in mijn rol als teammanager, maar zeker ook als MT lid”.

“Mooi hoe Norbert ‘ondertitelt’ in dit werk. Daar leer ik van. De opleiding heeft me door de opdrachten en oefeningen echt een boost gegeven in mijn professionele handelen met collega’s”.

Doelgroep


Ben je teamleider, leidinggevende, interim professional, docent, trainer, projectleider of heb je een vergelijkbare functie? Je hebt al enige tijd ervaring in deze rol en wilt je eigen ervaringen inzetten in de cursus.
De opbrengst van Coachend Werken is een verdieping in jezelf in de interactie met collega's met behulp van technieken uit de professionele coaching. Vanuit je rol ga je meer differentiëren en heb je meer opties in je interactie. Coachend werken is bedoeld voor mensen die een stap verder willen gaan in hun persoonlijke ontwikkeling èn die van anderen.

De cursus sluit je af met een aantal professionele vaardigheden die je weet te gebruiken in je eigen stijl met Coachend Werken. Je ontvangt het Certificaat van deelname als je in de cursus hebt laten zien dat je het toepast. Je kunt dan mensen met (coach) vragen op een resultaatgerichte wijze steunen, zowel pro-actief als re-actief. Je hebt geleerd de professionele coach interventies te begrijpen, te benoemen en toe te passen. Je bent in staat op je eigen houding en gedrag te reflecteren en intervisie te organiseren als dat nodig is.


Aanpak en Werkwijze

3DMens werkt driedimensionaal. Dit betekent dat je leert te werken met de drie fundamenten in professioneel begeleiden: Creativiteit, Bewustzijn en Vitaliteit. We werken steeds met een andere kijk op jouw interacties. We werken met eigen casuïstiek. Er wordt van je verwacht dat je eigen werk situaties gebruikt in de oefeningen. Je wordt bewust onderdeel van het leerproces van jezelf en van de ander (tweedimensionaal) en leert te werken naar de derde dimensie. Daarin gebruik je jouw rol in jouw organisatie, maar ook jouw rol als deelnemer in de cursusgroep. We werken telkens vanuit 'wat er is' en 'wat ontdekt wil worden'. Zodoende leer je coachend werken in de praktijk. 

De werkwijze is interactief en gericht op het samen ervaren wat coachend werken doet. De theorie staat in deze opleiding op de achtergrond. Er is veel aandacht voor oefening, opdrachten en reflectie. Binnen die afwisseling is er op een bijzondere manier ruimte voor de eigen zoektocht, waarbij vooral de omgeving waarin we werken wordt gebruikt.

Tussen de blokken is er voldoende ruimte om het geleerde in de praktijk te toetsen. Je gaat bewust aan de slag met wat je tijdens de opleiding hebt geoefend.


Onderwerpen

Tijdens de cursus maak je een reis langs verschillende onderwerpen uit de professionele begeleiding. Je leert diverse technieken die helpen bij het coachend werken. onderwerpen zijn onder meer: welkom ervaren (hechtingsprincipes), leermechanismen herkennen, eerste en tweede dimensie denken/doen, coachtechnieken en succesfactoren, systeemdenken inzetten, boven en onderstroom, 3D contracteren, resultaatgerichtheid in je rol, verdieping in gesprekken, kwaliteit zichtbaar maken, bespiegeling, Derde Dimensie, afscheid geven(onthechtings principes)


3DMens hanteert tijdens de cursus verschillende principes uit het systeemdenken, EFT, Systemisch Werken, Brein centraal leren, Transactionele Analyse, SCT, Neuro Linguïstisch Programmeren en Lichaamswerk.

Data en tijden


Deel 1 op 27 en 28 september 2018 (met overnachting)
Deel 2 op 25 en 26 oktober 2018 (met overnachting)
Deel 3 op 22 en 23 november 2018 (met overnachting)
Deel 4 op 25 januari 2019 (losse eind dag) 

Tijdens de tweedaagsen werken we op dag 1 van 10.00 uur tot 21.00 uur en op dag 2 van 08.45 uur tot 16.00 uur. Op de losse dag werken we van 10.00 uur tot 17.00 uur. Totaal bestaat de opleiding uit 17 dagdelen. 

Locatie


De drie Delen in Fletcher Hotel Epe (onder voorbehoud) en de einddag is op andere locatie (verrassing).
 

Investering


€ 2.675,- (incl. arrangement met totaal drie overnachtingen, 3x ontbijt, 7x lunches, 3 x diners, koffie/thee en materialen tijdens de training, excl. BTW  (met BTW € 3.236,75)Inschrijven


Je kunt inschrijven met het inschrijfformulier (HIER) op de website www.3dmens.nl.
Als je inschrijft ga je akkoord met de algemene voorwaarden van 3DMens. Bij meer dan 14 inschrijvingen kom je op de wachtlijst.
Je kunt tot uiterlijk 7 september 2018 inschrijven.

Vragen


Heb je nog vragen, dan kun je altijd reageren naar info@3dmens.nl.
Liever bellen? Of een vrijblijvend intakegesprek Bel met 0614929753.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten