Tweedaagse Leiderschap in Teams op 24 en 25 september 2018

Leiderschap in Teams
24 en 25 september 2018

Hoe toon jij leiderschap en breng jij je team verder?


Inhoud

Deze twee dagen staan in het teken van jouw leiderschap. In deze workshop leer je nauwkeuriger te kijken naar de professionele samenwerking met jouw team. Je gaat het leerproces - dat er altijd is - effectiever benutten om je team verder te krijgen. Je leert vanuit verschillende invalshoeken te kijken naar teamontwikkeling en wat jouw leiderschap daarin bijdraagt.
De gelaagdheid in jouw communicatie staat centraal. Onbewust wordt je in doen (en laten) geleid door andere principes dan je wellicht nu kent. Die principes ga je in de workshop verkennen en benutten. Leiderschap is ook vakmanschap. Het vak van leiden krijgt na de workshop een nieuwe dimensie.


"Met deze tweedaagse heeft Norbert me aangezet om bewuster te kijken naar mezelf in mijn rol als teammanager. Mijn belangrijkste leermoment is hoe ik beter in balans kan blijven tussen inhoud en proces. Mijn team heeft dat gemerkt en ik geniet meer dan voorheen van mijn rol in onze ontwikkeling." (Sjaak W., gemeentelijke organisatie)

"Ik ben enthousiast gemaakt door een ex collega die ik tegenkwam. Ik wist niet goed waar ik aan begon, maar in de middag wist ik al dat het niet zomaar een training was. Na eerdere trainingen waarbij veel theorie werd verkondigd en af en toe een oefening was dit een verademing. Ik kwam mezelf in het proces tegen tijdens een oefening over mijn ijsberg. Ik heb een heel andere kijk gekregen op mijn leiderschap. De tweedaagse heeft me meer opgeleverd dan ik kon vermoeden. (Chantal V.  schoolleider)

"Iedereen kent wel de teamfasen van Tuckman, vanuit de theorie ken ik dat wel. In deze training wordt het een bijzonder dynamische ervaring. De trainer (Norbert) wist ons als groep echt een niveau hoger te tillen. Vanuit ontwikkelingspsychologie gekoppeld aan leerprocessen in mensen en teams en verschillende paradoxen heb ik zelf ervaren hoe mijn weerstand eigenlijk werkt in mijn eigen afdeling. Ik ben recent gevraagd team manager te worden en durf nu de stap wel te zetten. Dank voor de leerzame dagen." (R. de W., verzekeraar)


Doelgroep

De workshop Leiderschap in Teams is speciaal gemaakt voor ervaren leidinggevenden (ca. 2 jaar en meer). Je bent je (inmiddels) bewust van jouw leidersrol en zoekt naar nieuwe mogelijkheden om verbinding te maken met jouw teamleden. Je krijgt in de tweedaagse workshop een eigen leerlijn die je positie verstevigt en uitdaagt om meer bewust te worden van de onderlinge communicatie. Je bent klaar voor een verdiepende kennismaking in jouw leiderschap.

Aanpak en Werkwijze


3DMens werkt driedimensionaal, dat wil zeggen dat drie elementen centraal staan in de tweedaagse. Creativiteit, Bewustzijn en Vitaliteit. Zowel in het leiderschap als in het team dynamische leerproces spelen deze dimensies een rol.

Met het inbrengen van de eigen leervragen (casuïstiek) begint het 3D proces. Daarin gebruikt 3DMens een prettige afwisseling tussen theorie en praktische oefening. Binnen die afwisseling is er op een bijzondere manier ruimte voor jouw zoektocht.
 

Onderwerpen


Tijdens de tweedaagse staan we stil bij verschillende team dynamische onderwerpen die jouw leiderschap in beeld brengen en waar je stappen kunt maken: welkom en afscheid, machtsmechanismen, een team en dan...?, vitaliteit in samenwerking, weerstand ervaren, bespiegeling van de leider, mijn script en teamscript, thema's en kenmerken van leider en team, interlocking principes en vorm en essentie in leiderschap.


Data

Deze tweedaagse vindt plaats op 24 en 25 september 2018.
We werken op dag 1 van 10.00 uur tot 21.00 uur en op dag 2 van 08.45 uur tot 15.30 uur.

Locatie

De locatie is een plek die rust en natuur biedt in Midden Nederland. Als het weer het toelaat zullen ook opdrachten buiten plaatsvinden. Het programma biedt ruimte om ook van de omgeving te genieten. Je bent er even helemaal eruit en de staff zorgt voor een prettige sfeer.


Kosten

Je investering is € 725,- (dit is incl. arrangement met overnachting, 2 x lunch, 1 x ontbijt en 1 x diner, koffie en thee en alle materialen tijdens de training, excl. BTW). Met BTW is bedrag € 877,25).

Inschrijven

Je kunt inschrijven met het inschrijfformulier op de website www.3dmens.nl of vraag een voorgedrukt exemplaar aan via info@3dmens.nl.
Of klik HIER.
Als je inschrijft ga je akkoord met de algemene voorwaarden van 3DMens.

Er kunnen maximaal 2 deelnemers van een bedrijf of één vestiging meedoen. Bij meer dan 14 inschrijvingen kom je op onze wachtlijst.

Je kunt tot uiterlijk vrijdag 7 september 2018 inschrijven.

Vragen

Heb je nog vragen, dan kun je altijd reageren naar info@3dmens.nl. Of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Liever bellen? Bel dan met 06 1 49 29 753.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten