maandag 25 februari 2013

Coach als Innovatie Instrument

Heb je al een coach? Nee? Lees dit artikel dan om je te prikkelen.

Als je antwoord ja is, wat heeft je contact met de coach je aan innovatie opgeleverd? Als je een coach hebt die zich verbindend en gelijkwaardig met je opstelt, dan is er kans dat jullie samen meer bereiken! Volkomen nieuwe inzichten komen voort uit de samengestelde energie van losse eenheden.

De derde dimensie?


Deskundigen in de wereld van innovatie vertellen ons dat het synergie principe (derde dimensie bij 3DMens) gaat werken als mensen in staat zijn om los te laten (lees ook Presencing). Veelal natuurlijk primair bij degene die wordt gecoacht, maar een stapje verder gebeurt er namelijk ook iets wezenlijks bij de coach. Er kan op zo'n moment een verdieping zijn die niet verstandelijk te benoemen is, maar pure energie is.

Dergelijke momenten zijn er niet alleen tussen coach en client, maar ook tussen trainer en cursisten, tussen manager en medewerkers. Voorwaarde is dat de trainer of manager zich vanuit gelijkwaardigheid laat zien! Dus niet als autoriteit of expert, maar als coach. Dat vraagt nogal wat. Maar als dit lukt, dan zul je zien dat er nieuwe dimensies gaan ontstaan. De coachende rol voor de trainer of manager geeft verdieping en ruimte voor nieuwe creatie die vanuit synergie groeit, dat is de derde dimensie. Hierdoor is innovatie echt mogelijk. Op de plekken waar ruimte is voor verschil en dit wordt gewaardeerd kunnen mensen, teams en organisaties floreren.

Wil je deze derde dimensie zelf uitgebreid leren gebruiken/onderzoeken? Schrijf dan nu in voor de
Opleiding Coachend Werken (start in april).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten