woensdag 6 maart 2013

Wie is de Mol en Schitterende Ergernissen

Helaas komt mijn favoriete 'winterserie' Wie is de Mol morgenavond op zijn eind. Op het moment van dit schrijven zijn Kees en Paulien nog over. Dat Paulien de mol is, is nu wel duidelijk (wat neem ik nu een risico.., want Kees heeft ook wel erg veel weg van de mol volgens alle aanwijzingen), met 50% kans daarop heb ik bij deze laatste aflevering natuurlijk wel de grootste kans om het goed te hebben van de hele reeks.

'Trust Nobody' was het thema vorige week en als je dan Paulien een reeks getallen hoort zeggen die vrij makkelijk vertaald kunnen worden naar Kees als mol, dan weet je dat je dat NIET moet vertrouwen! Paulien die in een bibliotheek de weg niet weet te vinden en al neuswrijvend zegt dat ze niet met een kaartenbak kan werken...(duh). Eerder al oa. een paar portofoons bij de touwtrek opdracht net te laat ontdekken en Carolien die de mol heeft gesproken en weet te melden dat de mol zulu spreekt...en dat is Paulien. Goed dat zal morgen blijken...En als Paulien de mol niet is..., dan heeft ze in elk geval gewonnen, toch? Soms is het resultaat niet het belangrijkste..., maar het proces ernaartoe.

Mol's hoop?

In deze maand komen we allemaal (in mijn visie) toch weer meer boven de grond na een donkere winterperiode. De zonnestralen zijn welkom, toch?
Mooie maand ook om het ondergrondse werk dat mollen doorgaans verrichten aan het daglicht bloot te stellen.
Ik zal dan ook regelmatig stil staan bij pathologie die optreed in 'menselijke systemen' als teams en organisaties. Pathologie die maakt dat een gezonde team-ontwikkeling lastig is....
Er is altijd mol's hoop?

Hei sessie: "Schitterende ergernissen"

In mijn Teamcoach praktijk heb ik een geweldige hei sessie genaamd 'Schitterende Ergernissen'. De mollen kunnen dan niet 'onder' blijven. Iedereen wordt uitgedaagd, want in ieder van ons schuilt een mol. Hier met humor en op een serieuze manier bij stil staan kan teams echt verder helpen.
Met 3DMens kijk ik naar vitaliserende en devitaliserende mechanismen in teams. Vaak wordt de creativiteit (lees innovatief vermogen) aardig om zeep geholpen als 'angst, oordeel en cynisme' een kans krijgen in een team.

Schitterende Ergernissen is een teamsessie met letterlijk en figuurlijk BEWEGING. Een dag met vertragen en stil staan kan enorm helpen! Iedereen komt uit zijn gangetjes en ziet het daglicht. Een workshop voor teams die verder willen. Vraag ernaar via info@3dmens.nl.

Ben je nog geen vaste lezer? Schrijf dan gelijk in (zie rechterkolom op 3dmens.nl) zodat je in maart niets mist van de artikelen over Gezonde Team ontwikkeling.

Plaatje is van animaatjes.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten