Opleiding Coachend Werken, start eerste blok 23 en 24 maart 2016


   Coachend Werken                    
Ben je in jouw professionele rol sterk betrokken bij de ontwikkeling van mensen?

Deel 1           woensdag en donderdag 23 en 24 maart 2016 (met overnachting)
Deel 2           donderdag en vrijdag 21 en 22 april 2016 (met overnachting)
Deel 3           donderdag 19 mei 2016
 


Neem jij de brug?
Wil je pdf ontvangen van deze informatie, vraag aan via info@3dmens.nl

Hoe help je anderen vanuit een coachende rol?
Hoe kun je effectief anderen in beweging brengen en een stap laten maken?
Hoe leer je te anders te vragen zodat je coacht in een gesprek?
Hoe ont-dek je wat verborgen wil blijven?

Je gaat dat leren in de cursus Coachend Werken. Je leert op een professionele manier de coachvaardigheden zelf te gebruiken in jouw dagelijkse werk.

Coachend Werken van 3Dmens is een unieke en eigentijdse opleiding, waar je langdurig profijt van hebt. Het resultaat is dat je met de ervaringen in de cursus direct praktisch te werk gaat.

'De Brug' is de metafoor van de beweging van de ene naar de andere kant. Coachend Werken is een manier van werken die beoogt om jezelf en anderen op eigen kracht in beweging (over de brug) te brengen.

Inhoudelijk
Deze opleiding bestaat uit drie delen. Deel 1 en Deel 2 bestaan uit twee aaneengesloten dagen. Daarna volgt Deel 3 met een losse dag. Tussen de Delen zitten ca. 4 weken.

In Deel 1 ga je in op de eerste dimensie: de IK. Het gaat om jouw rol in verschillende situaties waarin je coachend werken wilt toepassen. Je leert te zien welke patronen werken of niet. Je past direct enkele coachprincipes toe op jezelf, zodat je weet hoe het werkt bij anderen. Deel 1 geeft je een stevig vertrekpunt om coachend te werken. In de weken na deel 1 kun je met meer aandacht werken aan je eigen thema’s.

D
eel 2 gaat over de tweede dimensie: de JIJ. Het gaat om de verbinding die je maakt met anderen. Doordat je het proces bij jezelf (her)kent is het in de interactie met anderen toe te passen. Je leert technieken die verder doorwerken en anderen in beweging zet. Je kunt dat experimenteren in de weken na dit deel.

In Deel 3 werken we aan de derde dimensie: de WIJ. Het samen wordt nauwkeurig uitgewerkt. Synergie is een staat van zijn die iedereen wil bereiken, maar daar is wel wat voor nodig. Je krijgt dat inzicht in deel 3 met onthullende oefeningen en verdiepende kennis over hoe samen in beweging te komen. Resultaten worden op een andere manier gehaald en dat merk je in de derde dimensie.

__________________________________________________________________________


Reacties
Deze opleiding geeft je de opstap in de wereld van coaching en professionele begeleiding. Eerdere deelnemers waarderen de unieke opzet en vooral praktische aanpak. Een paar quotes van deelnemers:

 “Het is echt een opleiding die beweging brengt. Norbert toont je de vele deuren die opengaan als je coacht en laat je ervaren hoe coachend werken daadwerkelijk werkt. Zeer bruikbaar!”

“Ik wist niet dat er zoveel meer was te ontdekken in mijn communicatie. Ik heb geleerd dat nu beter in te zetten. De Coach (Norbert) liet mij op een prettige manier mijn stijl zien, confronterend en scherp en toch ook met humor en een dosis zelfrelativering”.

“Nu snap ik wat weerstand echt is. Je hebt mij geleerd vanuit de drie dimensies van het coachend werken leren kijken. Die 3D Bril past me wel…zeker handig in mijn rol als teammanager”.

“Mooi hoe Norbert ‘ondertiteld’ in dit werk. Daar leer ik van. De opleiding heeft me door de opdrachten en oefeningen echt een boost gegeven in mijn professionele handelen met collega’s.”
 ________________________________________________________________________________________
 
Doel en doelgroep
Ben je teamleider, leidinggevende, interim professional, docent, trainer, projectleider of heb je
een vergelijkbare functie? Je hebt al enige tijd ervaring in deze rol en wilt je eigen ervaringen inzetten in de cursus.

De opbrengst van Coachend Werken is een 
verdieping in jezelf in de interactie met collega's met behulp van technieken uit de professionele coaching. Vanuit je rol ga je meer differentiëren en heb je meer opties in je interactie. Coachend werken is dus bedoeld voor mensen die een stap verder willen gaan in hun persoonlijke ontwikkeling èn die van anderen.

De cursus sluit je af met een zestal professionele vaardigheden die je weet te gebruiken in je eigen stijl met Coachend Werken. Je ontvangt het Certificaat van deelname als je in de cursus hebt laten zien dat je De Brug over bent. Je kunt dan mensen met (coach) vragen op een resultaatgerichte wijze steunen, zowel pro-actief als re-actief. Je hebt geleerd de professionele coach interventies te begrijpen, te benoemen en toe te passen. Je bent in staat op je eigen houding en gedrag te reflecteren en intervisie te organiseren als dat nodig is.


Aanpak en Werkwijze
3DMens werkt driedimensionaal. Creativiteit, Bewustzijn en Vitaliteit staan centraal in deze opleiding. We werken steeds met een andere kijk geeft op je interacties. De opbouw bestaat uit twee delen van twee dagen en een derde deel van een losse Dag. De losse dag vormt de afsluiting van de opleiding.

We werken met eigen casuïstiek. Er wordt van je verwacht dat je eigen werk situaties gebruikt in de oefeningen. Je wordt bewust onderdeel van het leerproces van jezelf en van de ander (tweedimensionaal) en leert te werken naar de derde dimensie. Daarin gebruik je jouw professionele rol en jouw persoonlijke achtergrond.


De werkwijze is interactief en gericht op het samen ervaren wat coachend werken doet. Korte stukken theorie worden telkens afgewisseld met uitvoerige oefening en reflectie. Binnen die afwisseling is er op een bijzondere manier ruimte voor de eigen zoektocht, waarbij vooral de omgeving waarin we werken wordt gebruikt.

Na het eerste èn na tweede deel zitten ca. vier weken. Daarin heb je de tijd om een en ander in de praktijk te toetsen. Je gaat bewust aan de slag met wat je tijdens de opleiding hebt geoefend. We besteden veel aandacht aan reflectie en daarvan maak je een verslag. De verslagen geven een beeld van jouw ontwikkeling.

Onderwerpen
·         Het welkom ervaren
·         Leermechanismen herkennen
·         De coachtechnieken ontraadseld
·         Systeemdenken inzetten
·         Competenties bij coachen
·         Boven en onderstroom in je werk
·         Hoe werkt een contract?
·         Voorwaarden voor Succes

·         3D’s
·         Resultaatgerichtheid
·         Verdieping in gesprekken
·         Kwaliteit van de coach
·         De bespiegeling
·         De derde dimensie
·         Over de brug
·         Het afscheid


Principes

3DMens hanteert tijdens de cursus verschillende principes uit het systeemdenken, Systemisch Werken, Brein centraal leren, Transactionele Analyse, Neuro Linguïstisch Programmeren en Lichaamswerk.
 
 
  Data en tijden

Deel 1           23 en 25 maart 2016 (met overnachting)
Deel 2           21 en 22 april 2016 (met overnachting)
Deel 3           19 mei 2016

Tijdens de tweedaagse werken we op dag 1 van 10.00 uur tot 21.00 uur en op dag 2 van 08.45 uur tot 16.00 uur. Op de losse dag werken we van 10.00 uur tot 17.00 uur. Totaal bestaat de opleiding uit twaalf dagdelen. 

Locatie


  Hotel Princess Epe
 

Investering


1.950,- (incl. arrangement met twee overnachtingen, ontbijt, lunches, diners, koffie/thee en materialen tijdens de training, excl. BTW  met BTW € 2.359,50)

I
nschrijven

Je kunt inschrijven met het inschrijfformulier (HIER) op de website www.3dmens.nl.

 
Als je inschrijft ga je akkoord met de algemene voorwaarden van 3DMens.

8-14 inschrijvingen. Bij meer dan 14 inschrijvingen kom je op onze wachtlijst.
  Je kunt tot uiterlijk vrijdag 26 februari 2016 inschrijven.

Vragen


  Heb je nog vragen, dan kun je altijd reageren naar info@3dmens.nl.

Liever bellen? Of een vrijblijvend intakegesprek Bel met 0614929753.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten