donderdag 24 mei 2012

Vrede in 3D?

Deze week gaf ik mijn laatste training bij mijn huidige werkgever. Ik ben geëindigd met een tekst uit het boek van Ton van der Kroon 'De terugkeer van de koning'. Ik wil dit nu op mijn blog (ietwat herschreven) met je delen, omdat het veel beweging geeft en mensen kan inspireren.

Soms lijkt een oorlog onvermijdelijk. De strijd die je ziet in landen, culturen, religies, de politiek....Wat je ziet is de uiterlijke strijd. Deze uiterlijke oolog is een afspiegeling van de oorlog die in mensen speelt. We worden geconfronteerd met de uiterlijke oorlog en we worden uitgedaagd positie te kiezen. We worden gevraagd te kiezen tussen goed en kwaad.

Alleen het is een illusie! Een illusie van de dualiteit die in ons huist. De eenheid bevindt zich in jezelf. De evolutie van de mensheid hangt af van de bereidheid van individuen om hun eigen dualiteit onder ogen te zien en afstand te nemen van angst en haat.

Hoe doe je dat? Door op zoek te gaan naar je innerlijke oorlog. Waar val je jezelf steeds aan? Hoe creëer je je minderwaardigheid? Waar bevind zich het slagveld in jouw leven? Probeer dat niet te stoppen, maar kijk of je er meer bewust van kan zijn. Maak er contact mee en de eerste stap naar vrede is gezet.

De volgende stap is om compassie te sturen naar deze plek in jezelf en dan deze compassie uit te breiden naar alle andere mensen. Dat is de grootste bijdrage die je kunt leveren aan de wereld om je heen.

Raak niet verstrikt in de dualiteit van de uiterlijke wereld. We zijn immers allemaal mensen, met dezelfde angsten, dezelfde wensen en dezelfde problemen. Je kan feitelijk niet hun problemen oplossen, noch hun angsten wegnemen, noch door geweld of manipulatie.
Het enige wat je kan doen is de verantwoordelijkheid nemen voor wat nodig is in je eigen leven. Het helpt je niet om tegen het kwaad te vechten, omdat het daardoor juist toeneemt. Blijf ervan weg, volg je eigen pad en probeer niet te oordelen of het kwaad energie te geven. De grootste taak is om gefocust te blijven op je eigen realiteit en het pad te volgen van je hart! Dan vindt je vrede (bij de rede).

Vrede in 3D perspectief? Kijk bij onvrede altijd eerst naar jezelf. Welk oordeel zit er? Wat is je gedrag bij het hebben van dat oordeel? Welk effect heeft dat gedrag? Kijk dan naar wat de vrede zou moeten zijn. Welke gedachte heb je dan en welk gedrag? Welke effect zou het dan hebben?
Ontstaat er dan verbinding? Ik wens je weinig oordeel en veel warmte toe!

Veel dank aan de deelnemers van deze laatste opleiding!

Aanverwant:
Hier is de Waarheid


Geen opmerkingen:

Een reactie posten