dinsdag 8 mei 2012

Wil je wat meer Drama?

Wil je wat meer DRAMA op je werk? Nou dat is niet zo moeilijk...toch? Gewoon op het rode knopje drukken....(zie straks na het lezen het filmpje verderop welk effect dat kan hebben....)

Stel je voor dat je een vest aan hebt met daarop allemaal rode knopjes. Kijk 's hoe vaak iemand anders bij jou (op een dag) op een rood knopje drukt. Dat merk je doordat iemand iets zegt waar jij door 'geraakt wordt' (figuurlijk). Het vergt wel een bewuste alertheid en dus goed je aandacht bij jezelf.
Iedereen heeft wel die ervaring dat iemand je iets zegt (kan bv kritische feedback zijn) en dat er even een siddering door je heen gaat (lees ook Irritatie als Richting of Inpluggen en Uitpluggen). Dat is feitelijk een rode knop op dat vest die wordt ingedrukt. Je lijf geeft dan een boodschap af. Je voelt dat iemand 'iets' bij je teweeg brengt....

Pijnlijk..., alleen eigenlijk gaat er een interne alarmbel af die wat zegt over wat je nog te leren hebt. Klinkt misschien vreemd, dat weet ik, maar dat alarm zegt iets over jouw schaduw. Met dit in je gedachten kun je het lichamelijke effect dat je ervaart zien als een katalysator voor persoonlijke groei. Het gaat om een aspect van jezelf dat je misschien lang geleden hebt verborgen, omdat het er niet mocht zijn (lees ook Het Kasteel). Het gaat niet letterlijk om datgene wat iemand je zegt, maar om de boodschap die erachter schuil gaat. Die boodschap moet je proberen te ont-dekken en er eigenaar van worden. Dan zul je met wat oefening en geduld merken dat je minder vaak op dat rode knopje zult reageren. Je wordt milder en durft eerder stil te staan bij het feit dat een ander dat met je doet.

Dus doe vandaag je vest met rode knopjes aan en ga op pad. Stel je open voor anderen om wat te drukken....Kijk wat de rode draad is in de boodschappen die je ontvangt. Misschien zit daar een thema achter wat voor jou nog verder ontdekt kan worden (uit je schaduw). Dus vandaag 's wat meer 3Drama? Kijk nu het filmpje...het is toch zo eenvoudig om wat drama toe te voegen....